måndag 31 mars 2014

Välkommen in!

Välkommen in!
Nu öppnar jag alltså dörren igen till min blogg, för alla nya och tidigare besökare! Här inne finner du färgglada inredningsbilder, retroting, färgsprakande detaljer och pyssel, varvat med tankvärda texter och glimtar från min vardag + en del annat, till inspiration, eftertanke & uppmuntran. Min stora förhoppning är att bloggen får bli till glädje, på ett eller annat sätt.

Jag hoppas också att du ska känna gästfriheten:
Någon kanske inte är intresserad av inredning, men av att läsa tankvärda texter. Andra är bara intresserad av pysselbilder till inspiration, men inte av att läsa mina vardagstankar osv. Känn dig då fri att vistas i de "rum" du vill  & "äta" av det du tycker om.

Känn dig också fri att komma & gå som du vill. Om du känner för det får du ju såklart lämna ett meddelande innan du går, men det är självklart inget måste.

Drömmen om ett turkosare land
Måndagen den 24 februari 2014  bestämde jag mig för att börja blogga. Jag fick alltså en idé om att, med hjälp av kameran (och mitt intresse för att skriva ner mina tankar och funderingar), fokusera på var dags glädjeämnen. Så, jag satte helt enkelt igång att blogga...
Men efter så där en vecka insåg jag att det fanns en del saker som jag ville stanna upp kring: ex. ett mer personligt namn på bloggen, utforma min blogg lite mer, kolla upp regler kring kopiering av andras bilder och fr a fundera vidare kring tanken med bloggandet. Det har jag nu gjort.
Det har varit roligt, ett sorts pysslande och skapande (och pyssel tycker jag ju om). Det har också varit intressant, för denna "blogg-rast" har tagit med mig på en givande, lite filosofisk resa, där jag börjat fundera kring frågan: "Vad är egentligen sann glädje?".
Tanken var ju redan från start att fokusera var dags glädjeämnen. Efterhand kände jag att jag ville att hela bloggen skulle få genomsyras av glädje, och underrubriken blev därför "en blogg om att se, ta emot och sprida glädje". Jag fick tanken att skriva om den dröm jag bär på, som fått namnet "Drömmen om ett turkosare land". Jag vet såklart inte vart resan kommer att sluta eller hur länge den kommer att vara (alltså hur länge jag kommer ha inspiration till att blogga), men jag vet redan nu att jag fått en hel del goda tankeställare som jag också kommer att dela med mig av i rummet som är fyllt av "Ord om glädje"
 P.S. Läs gärna mer genom att klicka på bilden  "Drömmen om ett turkosare land" i högerspalten
1 kommentar: