söndag 2 mars 2014

För alla pysseltokar...

Detta är näst sista inlägget - ja alltså för denna vecka.

Det finns ett stort intresse som nu vill presentera för er: Pyssel och DIY (Do-it-yourself).
Då och då kommer jag lägga upp lite kreativa inspirationsbilder från det jag pysslat/pysslar på med hemma, men även bilder som inspirerat mig. För jag vet att det finns många pysseltokiga människor bland mina vänner och såklart därute i cyberrymden. När det gäller denna kategori så har jag verkligen fått mycket inspiration och glädje av att besöka andras bloggar. Så, håll till godo

Idag bjuder jag på en "tadetduhittarhemmaochgörettfintkakfatbildspel"

 Ett fint kakfat av...

 ....en svarvad träfärgad ljusstake + en nött bakform

Jag tycker det är allra roligast när man upptäckter att nåt som man har hemma, som bara ligger och "skräpar" eller som man ledsnat på, går att förvandla till något nytt och fint. Här blev det en träfärgad ljusstake (som låg i en bananlåda i förrådet) + en väldigt nött bakform (om låg kvar bland bakgrejerna men som verkligen inte borde användas till att göra kakor i). Jag började med att måla ljusstaken vit. När min man upptäckte det utbrast han: "Vad  har du gjort!!! Har du målat min svarvade ljusstake som jag gjorde när jag gick på mellanstadiet!!!". Jag hann få dåligt samvete i några sekunder... men så visade sig att det bara var den vanliga ironiska tonen. Det var som jag trott hellugnt... och nu kom ju dessutom ljusstaken fram i ljuset ;-)
Sen putsade jag formen litegrann och grundmålade den vit, för att sedan välja ut en av mina favoritservetter i mina favoritfärger ;-) och så tog jag fram decoupagelimmet. Avslutade helt enkelt med att limma ihop dessa enkla ting (bra med en utförlig beskrivning va *blink*) och visst blev det fint :-)

... men ganska snabbt tyckte jag den behövde ytterligare ett lyft och då blev foten limegrön. Jag tycker den blev ännu bättre och passar bra både som prydnad i vårt gigantiska köksfönster och såklart till kakor :-)

Kakfatet passade bra på fönsterbrädan, eller hur...

4 kommentarer:

 1. Åh kakformen vart superfin! <3

  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Jättefint blev det! Var har du köpt den fina kakburken? Mina älsklingsfärger. :-)

  SvaraRadera
 3. Tack Karin. Den fina kakburken har jag fått av min fina svägerska. Hon hade köpt den på en butik som heter Ingmar (i Skellefteå) Men, den finns nog på fler ställen också :-)

  SvaraRadera