Skaparglädje

Ljust & färgglatt, lekfullt & retroinspirerat


Välkommen in i rummet: SKAPARGLÄDJE


Detta är intresserummet och här delar jag min passion för bl a färg & skapande med andra intresserade.

 

Inredningsintresset

Jag tycker det är roligt att skapa och inredning är ett sorts skapande! Jag har också upptäckt hur glad jag blir av färg, så vår till ytan alldagliga mexitegelvilla som vi köpte för ca 2 år sedan håller nu sakta men säkert på att ljusas upp och fyllas med färgsprakande detaljer här och var.

Här på min blogg turkosare land varvar jag mina egna fotade inredningsbilder (inspirerade av min glädje i färg, pysselglädje & retrolycka ) med ord om och till glädje.

Jag hoppas att jag genom min blogg kan få sprida lite glädje och inspirera med både fotografier och ord 


P.S.  Försök att komma ihåg att alla foton du ser (nästan) är retuscherade ;-). Det är trots allt roligare att foto ett bord utan fullt av frukostsmulor och syltkladdPysselglädje

Jag tycker det är väldigt roligt att pyssla och jag har tusen pysselidéer. Mitt pysslande just nu handlar mycket om att sätta färg på tillvaron, dvs att med färg "pyssla om" det jag hittar hemma eller på loppis/second hand. 

Det blir lite annat smått och gott också och lite barnpyssel, så håll till godo. Då och då kommer det nog dyka upp ett eller annat "Pyssel & DIY"-inlägg här på bloggen. Hur mycket och exakt vilken sort vet jag inte än. Men, bli inte förvånad om turkost finns med i bilden ;-)Färgglatt

och väldigt mycket turkost blir det! Kan det bero på att den färgen påminner om en vacker solig dag, ett härligt bad i turkost vatten....eller en djupare dröm?


Second hand och retro

Både jag och min man tycker om att fynda och handla second hand. Detta kommer inte som någon chock för er som känner oss *skratt*. Alla möbler, förutom vår hörnsoffa i källaren, är gåvor eller secondhandköp. Nej rättning, köket är faktiskt nytt (IKEA), men en relativt billig köksrenovering. Jag var egentligen först emot att byta ut ett fungerande kök - men de som bott innan oss hade rökt och det luktade gammal cigarettrök inne i alla skåp. Vi valde bla därför att byta ut skåpen, men behålla de fungerande vitvarorna.

Förutom att det är ex mer miljövänligt och mer ekonomiskt att handla second hand tycker jag om "retro-stilen" (läs inlägget "En fantastisk gåva"). Dessutom gläder jag andra när jag ex. handlar på mitt favoritställe (PMU Second hand).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar