tisdag 23 december 2014

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Nu har snart lilleman varit sjuk en vecka, med hög feber och hosta. Lördagen slutade t o m med ett besök på akuten, då vår pojk hade varit mycket slö under dagen och andades ansträngt. Väl på plats på akuten fick han snabbt träffa läkare och barnläkare (tack gode Gud för god sjukvård) och de konstaterade att vår son mådde okej, trots omständigheterna. Så efter att lilleman hade fått inhalera adrenalin, som tydligen är avsvällande, och de hade lyssnat på andningen igen, kunde far och son åka hem igen efter ett relativt kort besök på akuten. Redan dagen efter mådde plutten mycket bättre. Igår var han dock åter matt och sov i princip hela dagen igenom.

Näe, det blir inte alltid som man tänkt sig och dessutom, pg a all sjukdom och brist på sömn, har det istället för julefrid blivit många irritationer och ledsna miner. Friden infann sig även här, tack och lov, efter att vi fått be varandra om förlåtelse och vågat erkänt att det bakom tröttheten även gömde sig en blandning av oro och besvikelse. För det är klart att det inte bara är dottern som längtat efter att få fira julafton med mormor och morfar, utan såklart även jag...; få gå tillsammans allihopa på julbönen i kyrkan, njuta av min mors goda kakor och äntligen få äta julbord, sjunga julsånger tillsammans och se lyckan i barnens ögon när det är dags för julklappsöppningen. 

Först idag tändes hoppet om att få fira julafton, för äntligen har lilleman gjort annat än att sova och vila. Ja han har t o m tagit några rundor med sin gåvagn. Det var så underbart skönt att se honom piggare igen, så skönt att glädjetårar rann nedför min kind.

Lillebror som återigen somnat på en filt mitt på golvet och storasyster som passar på att mysa med honom


I skrivandets stund så börjar en fras ur en psalm ringa i mitt hjärta: "...och han älskade dig över allt"

Sv. Psalm 358
Han gick in i din kamp på jorden. Gud tog plats i din egen gestalt. 
Han kände din puls. Han blev trött liksom du - och han älskade dig över allt.

Han gick in i din sorg och längtan. Gud tog plats i din egen gestalt. 
Han grät med din gråt. Han blev ledsen som du - och han älskade dig över allt.

Han gick in i din nöd och smärta. Gud tog plats i din egen gestalt. 
Han bar på ditt kors. Han var plågad som du - och han älskade dig över allt.

Han gick in med sitt liv på jorden. Gud tog plats i din egen gestalt. 
Hans seger blev din. Han var frestad som du - och han älskade dig över allt

Och när jag läser dessa starka ord blir jag påmind om att julen är så mycket större än allt här i livet och oavsett vad som händer - alltid värd att firas!


Lyss till änglasångens ord:
Gud är kommen till vår jord!
Nyfött barn vår konung är,
frid åt människor han bär.
Folk, stäm in i himlens kör
med en sång som aldrig dör!
Han som fötts i Betlehem
är vår frälsare och vän.
Lyss till änglasångens ord:
Gud är kommen till vår jord!


 (se Lukasevangeliet kapitel 2:10-13)


Så vill jag nu passa på att önska alla er som läser min blogg en riktigt GOD JUL!

 

4 kommentarer:

 1. Så sant som det är skrivet,det blir inte alltid som man tänkt sig men det gäller att hålla fokus på det som är viktigt... Hoppas ni får en riktigt fridfull jul med allt vad det innebär!!

  SvaraRadera
 2. God Julehelg!
  Kram Vännerna Henrik o Pia

  SvaraRadera
 3. Tack Gella. Roligt att få en hälsning så här från dig. Ja vi fick en jättefin dag (hm, fast en jobbig natt 😉) och idag njuter vi av lugnet Barnen är mindre uppspelta idag pick sitter nu och med sina julklappar medan vi vuxna slappar. Hoppas ni dock en god julafton och får fortsatt finns dagar tillsammans.

  Och hej Pia och Henrik, roligt att ni kikat in och lämnat ett litet fotspår. Önskar er välsignade juledagar och ett gott nytt år. Vi får höras nån da framöver.

  SvaraRadera
 4. Skönt att lillen piggnat på <3 Hoppas att ni fick en riktigt fin jul och nyår.

  Kram
  Sanna

  SvaraRadera