onsdag 10 december 2014

Adventspyssel och doften av lussekatter

Utanför fönstret regnar och blåser det, är grått och trist, men på insidan är det härligt att vara, speciellt nu när huset fyllts av doften av nybakta lussekatter.

decoupage adventssljusstake
Färgglad adventsljusstake
Pysslade härom dagen ihop en enkel men fin adventsljusstake med konservburkar, några färgglada servetter. a la Helena. och små julkulor.
Idag har det som sagt bakats och det var såklart väldigt gott med nybakta varma lussekatter till mellis! Uppskattat av både stor och liten.

Saftiga lussekatter
Mitt inne i bullbaket upptäckte jag att jag hade glömt köpa kesella. Åh nej, skulle lussekatterna nu bli för torra? Men nej, jag tror minsann att de blev alldeles perfekta.  Dessutom smakade de mycket saffran, efter ett bra tips jag fått.  
Tipset: För att få ut mycket smak ur saffranet kan man koka kryddan tillsammans med mjölken och sedan ställa saffransmjölken kallt över natten (eller några timmar).


I övrigt här hemma är det mycket stök städ och brist på sömn. Men även massor av lek, bus, skratt och kvalitetstid med barnen och jag känner stor tacksamhet över möjligheten och valet att vara hemma länge.

Varför leka i lekrummet när man kan leka i vardagsrummet?
Koja under vardagsrumsbordet

E ville spela spel med mig under bordet. Trevligt men trångt.

För det mesta är lilleman en väldigt förnöjsam grabb, men den senaste tiden har han demonstrativt börjat lägga sig ner platt på magen när han är missnöjd eller uttråkad. Så ligger han där och "gnyr" för att på så sätt säga "tycksyndommig". Undrar om han uppskattade att jag tog kort på honom istället... ;-)

1 kommentar:

  1. Victor protesterar på samma sätt, han lägger sig framstupa och slår pannan i golvet och gråter när saker går honom emot.

    Gällande lussebullar kan jag i min tur tipsa om att använda ägg i degen istället för kesella. Ska prova koktipset nästa gång jag bakar.

    SvaraRadera