måndag 13 oktober 2014

Tjejhelg

Jag älskar den norrländska skogen


I helgen har jag varit på tjejhelg tillsammans med fyra andra glada pratglada tjejer. Det var min goda vän Lina som planerat och bjudit in till denna oerhört fantastiska och trevliga helg.

Helgen började med att vi samlades i Burträsk och på ett fik där väntade in att alla skulle komma på plats. Sedan begav vi oss vidare till den plats Lina sett ut lämplig för promenad och övernattning. 

Vi  promenerade längst olika skogsstigar, njöt av den friska oktoberluften och den vår vackra natur (och fav att få en barnfri helg). Det var så skönt och roligt att få tillbringa ett helt dygn tillsammans med fyra trevliga glada pratglada tjejer som, likt mig, verkligen njöt i fulla drag av att vi vistas ute i naturen, få kvalitetstid med vänner (utan barngnäll och blöjbyten och dyl). Vi skrattade och pratade i massor och fick också dela många djupare samtalsämnena med varandra. Supertrevligt! Tack Lina, Malin, Emma och Anna för en toppenhelg!

En fika i Burträsk
Efter en timmes promenad packade Lina fram en alldeles rykande färsk Polenta-kaka med nötter och torkade frukter som hon hade bakat på morgonen. Till den hade hon dessutom tagit med en vit och grön-mögelost. Föreställ er vilken lycka att få sitta och äta denna goda, fortfarande varma, kaka till lunch mitt ute i vår fantastiska norrländska skog. 
Inlandsisens lämningar. Vackert!

En oerhört skön höstpromenad
Efter promenaden tillbringade vi resten av dagen i denna fina nybyggda grillkåta. Där vi satt vi i eldens sken och samtalade ända fram till klockan halv ett på natten
Till middag lagade Lina en supergod linsgryta som vi åt i tortillabröd med keso och jordnötter. MUMS
Vår sovplats. Och så här vackert ute var det på morgonen!
Vi tog sovmorgon till klockan nio och sedan blev det frunch som avslutning på vår mysiga helg. Lina fortsatte att skämma bort oss då hon tagit med grädde, hjortronsylt och pannkakssmet till frukost. Wow!
Vilken helg!!! En helg jag sent kommer att glömma.  Så glad och tacksam!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar