tisdag 11 november 2014

Farsdagsutflykt och tjejgruppskväll


Farsdagsutflykt

I söndags blev det ett trevligt återbesök (se inlägget tjejhelg), då jag tog med min familj plus en annan familj till denna härlig plats. Det blev en lyckad dag! Vi grillade hamburgare till lunch och gjorde hajkbananer, med massa choklad i, till efterrätt. Efter lunchen var barnen ute och klättrade bland alla stenar -  fanns ju många sådana - så de var väldigt glada & nöjda. Och vi vuxna med för den delen. 
Det är så härligt att få komma ut i skogen, sitta vid en eld och grilla. Allt blir dessutom som så extra gott!Tjejgruppen

Igår blev det ett kärt återseende, då äntligen tjejgruppen drog igång igen efter ett längre uppehåll. 
Dessa kvällar betyder väldigt mycket. Det blir tillfällen då man verkligen ges möjlighet att stanna upp, samtala om livet och komma på djupet, dela glädjeämnen och bekymmer & lära känna Gud bättre.

Det blev en sorts nystart igår kväll, både pg a att det var längesen sist vi träffades men också för att flera nya har kommit med. Nästa gång kommer det dessutom ytterligare några nya med i gruppen. Kul!

Vi inledde med att läsa Lukasevangeliet 8:19-22 och utgick denna kväll från ett sätt att läsa Bibeln som brukar kallas för Lectio Divina.  Inför bibeltexten ställer man frågan ´Vad betyder detta för mig?´ och vägen fram till svaret får man genom att upprepade gånger och långsamt läsa texten. Och vi var flera som verkligen fick erfara och bli påminda om hur levande Bibelordet är; att det inte bara människors ord om Gud, utan Guds personliga tilltal till oss.  Efter denna inledning blev det fika och sen "rundan" (se inlägget "Det värdefulla lyssnadet"). Vi avslutade med att be för det som kommit upp och lite annat som låg på våra hjärtan. Stor tacksamhet! Önskar att alla skulle få vara del av en sån här typ av grupp!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar