torsdag 6 november 2014

Dockhuslycka och födelsedagsutflykt

En femåring i huset

Hoppas det blir som Malin Alfvén skriver på psykologiguiden.se om femårsåldern: I 5-årsåldern kommer barnet in i en "viloperiod", efter den turbulenta 4-årsåldern. Barnet liksom smälter sina erfarenheter och använder sina kunskaper. Hon är ofta ganska samarbetsvillig, ansvarstagande, tjänstvillig och resonabel. 5-åringen är ofta i balans med sig själv och harmonisk och kan därför vara omtänksam och kärleksfull mot andra, både hemma och på dagis. Det är en social ålder, kompisarna är mycket viktiga. Ser oftast fram mot skolstarten, en del börjar intressera sig för bokstäver eller lär sig läsa. 
Haha - jag är skeptiskt hoppfull ;-)

Igår var det dotterns födelsedag. Mysigt att få smyga in i rummet med paket och tårta på sängen och se hennes glada busiga min. Jag var extra nyfiken på att se vad hon skulle tycka om sin födelsedagspresent. Överraskningen, som hon vetat om stått i målarrummet, var nämligen mitt gamla dockskåp - ommålat och nytapetserat ;-). 

Sådan mor sådan dotter!

 


Det var ett väldigt roligt pyssel att nån stund nu och då, när barnen gått och lagt sig, smyga ner till målarrummet och tapetsera om lite ;-)
Obs: Men det kommer inte bli min nya hobby att tapetsera och möblera dockhus *skratt*

Före:
Vattenskadat dockhus
Efter:
Omtapetserat dockhus
Bland det första dottern sa var: "Åh, det är så mysigt och färgglatt" ;-)

Hade önskat att jag vågat lite mer färg även i vårt riktiga hus. Det är fortfarande alldeles för många vita väggar! Så, nästa pyssel får ta och bli lite tapetsering kanske. Är väldigt sugen på att göra ett färgglatt collage på någon vägg i vårt hus. Men, ett sånt tar ju betydligt mer tid än att tapetsera om en dockhusvägg ;-)

En undran; varför ser inte riktiga tak ut så härDetta dockhustaktips fick jag förresten i den mysiga färgglada facebookgruppen: Färgglada hem och pyssel
Minns dock inte vem som la upp tipset, så jag kan tyvärr inte tacka dig personligen.

Vet ni förresten vad det första dottern gjorde när hon hade fått sin födelsedagspresent? Hon började att möblera om! Och i morse förklarade hon för mig varför det inte längre fanns några möbler i ett rum: "Det rummet var ju alldeles för mörkt och omysigt". Sovrummet var nu dessutom - enligt min dotter- ett pysselrum! Haha, det är väl klart, minst ett sånt rum bör ju finnas i ett hus *skratt* även om det bara är 3:a.

Mysigt och färgglatt
Pysselrummet!

Födelsedagsutflykt


Jag gick inte med E till förskolan igår, utan istället åkte jag tillsammans med barnen på en födelsedagsutflykt. Det blev först ett besök på Nordanå och Skellefteå museum där E och jag fick vara med på "Konst mitt i veckan". Mysigt! Barnen fick först titta och fundera högt kring några konstverk och sedan blev det tid för att själva få färglägga konstverk.
Efter lunchen, som intogs på bästa restaurangen i schtaan (ja, enligt min dotter alltså), så fortsatte vi med lite mer onyttigheter i Skelleftehamn - glass och godis. Det var ju trots allt hennes födelsedag!

Lyckan ler

3 kommentarer:

 1. Såå otroligt fint dockskåpet blev!!! :-D Min lilla tjej ska också få ett dockhus på sin födelsedag på söndag, meeen det blir absolut inte så där pyssligt och fint ;-D

  SvaraRadera
 2. Hihi, tack. Kom ihåg att din dotter kommer att tycka att det är lika roligt att leka i det oavsett om det är nytapetserat eller ej ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh himmel vad fint dockskåpet blev! <3
  Förstår att dottern blev nöjd med sin dag ;)

  SvaraRadera