måndag 24 november 2014

Att släppa taget om alla fåniga måsten

Vi har tillbringat ganska mycket tid nere i vår gillestuga i helgen; vårt lek- pyssel- mys- och TV-rum. Jag tycker (egentligen) om denna plats; det har bl a redan hunnit pysslats massor här och sånt gillar jag ju verkligen. Haha, nog ingen som missat det. Jag har dessutom hunnit bjuda in till många trevliga kreativa kvällar och kan se fram emot fler sådana. Och förutom detta så är det ett härligt rymligt rum, helt perfekt för lek bus och mys... och inredningsprojekt.
Men suck suck suck.... min blick fastnar på gardinerna och jag påminns om jag velat byta ut dem sen vi flyttade in och sy nya färgglada. Jag tittar på det tomma tråkiga hörnet i rummet eller på den vita tråkiga väggen ovanför soffan och påminns om att jag i snart två års tid önskat få upp hyllor och tavlor men ännu inte "lyckats". Och så plötsligt dräneras min själ på energi och lycka. Märkligt... ;-)

Jag blir så less på mig själv när jag fastnar i detta eländiga suckandet. Det känns förresten sååå svenskt, som att vi svenskar har ett väldigt stort behov av att få beklaga oss och tycker om av att hitta saker att klaga på. Fast vem mår bra av att klaga?

Istället för att njuta av en dag med familjen, med bus i lekrummet och mys i våra sköna soffor, så tror jag vi allt för ofta istället lägger vår energi på en massa fåniga måsten...

Tänk om vi svenskar kunde bli fri från våra betungande borden, bli bättre på att se det vi redan har samtidigt som vi kan se fram emot nya projekt och idéer när tiden och lusten infinner sig för dem.
Jag tror att det är möjligt, men frågan är om vi verkligen vill bli fria ...?

Nån som känner igen sig i mina vardagsfunderingar?


Fredagsmys
Brieost, salta kex och frukt är verkligen en supergod kombo! Nästan för god... ;-)


I lördags gjorde min man slag i sak och tog fram slagborren. Och upp kom nu de där lamporna som vi köpte för två år sedan....


 ...men till sommarn åker säkert lamporna ner igen för att jag kommer på att det vore bra roligt att spraymåla dem rosa *skratt*Nån helg framöver (om två år?) kanske vi dessutom får upp dessa petflaske-lampor som jag gjorde för ett år sedan :-). Tror det blir väldigt mysigt i den där framtida kuddmyshörnan. Tog mig även lite egentid vid pysselbordet och bakom kameran. Påbörjade bl a ännu ett lamppyssel.


En pimpad ikealampa
Lekplats under trappen

När barnens far och mor-föräldrar var här förra helgen fick dottern bl a denna lekkiosk av kartong.
Nu ropar min dotter och hennes kompis och vill att jag ska leka kiosk med dem. Det lät väl som en bra idé!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar