måndag 2 juni 2014

Glimtar från vår Sverigetripp

BILSEMESTER 

Hem - Uppsala - Jönköping - Vårgårda - Göteborg - Lysekil - Karlstad - Mora - Sundsvall - Hem
(de platser vi sov på)

Vilka dagar!!! 20 underbara dagar runtom i vårt avlånga land:
Vi har promenerat längs kullerstensgator i Fiskebäckskil och små skogsstigar i Ed, fiskat krabbor utanför Lysekil och satt potatis i Vårgårda. Vi har besökt fina parker (ex Stadsparken i Jönköping, Slottsskogen i Göteborg och Rottneros park i Sunne), men ännu fler lekparker... till vår dotters stora glädje.
Vi har bjudits på en massa god mat av våra underbara vänner och ätit glass varenda dag (har man semester så har man). Och förutom detta har vi dessutom bjudits på det bästa väder vi hade kunnat önska oss.
Vi har helt enkelt haft helt fantastiska dagar under vår bilsemester och detta först och främst tack vare våra underbara vänner som vi fått hälsa på och umgås med! TACK!

Jag har tagit många bilder under vår resa, men alla dessa 100-tals bilder på min fina familj och våra fina vänner har jag tänkt att samla i en personlig fotobok.
Här på bloggen bjuder jag ikväll på ett litet axplock från vår Sverigetripp, utöver alla trevliga besök hemma hos vänner. Några saker jag uppskattat extra mycket. Men, det allra allra bästa har såklart varit att få hälsa på våra vänner och att få umgås med dem!

Sverigetrippen maj 2014

Godaste lunchen: Långkokt högrev med en supergod bearnaisesås på Brända bocken, Gävle

http://brandabocken.seBästa glassen: Glass från Glassfabriken, Jönköping
http://www.jnytt.se/sites/default/files/imported-editorupload/IMG_2533.JPG

Min goda passionsfruktsmangosorbet höll på att ätas upp av nån annan....för hennes GB-isglass blev plötsligt inte lika intressant efter hon hade smakat av min italienska glass.

Mysigaste platsen: Brudslöjan, Ed


Den var svåra att svara på för vi har varit på så många mysiga platser, men tillslut föll min röst på Brudslöjan. Brudslöjan är ett litet vattenfall 3 km norr om Ed, men vi såg faktiskt aldrig själva vattenfallet *skratt* för det blev för brant för oss i slutet av vår lilla skogspromenad på väg ner mot Stora Le (sjön) för att kunna se den. Jag bar dessutom på lilleman. Skymtade vattenfallet det gjorde vi, men fotot ovan blev från bäcken som vi följde på väg ner mot vattenfallet. Det är verkligen inget märkvärdigt med denna plats, men efter att ha tittat igen alla bilder jag tagit under resan så insåg jag hur oerhört mysigt det var att få promenera längs en helt vanlig stig i en helt vanlig tall och granskog.
Love Norrland :-)

P.S. Nä, Ed ligger inte i Norrland ;-)... men Norrland består mest av tall och gran *skratt*
 Läckraste caféet: Tidens melodi, KarlstadKanske inte så förvånande att jag gillade detta fik i Karlstad ;-). Saknar café Kopparstark i Skelleftehamn


Finaste turkosa tinget: Ett par turkosa burkar som stod i några vänners skafferi, Eklanda

Jag höll på att smuggla med mig dem hem, men då hade nog våra vänner undrat vart deras havregryn tog vägen ;-)
Snyggaste retrotinget: En orange kökslampa, Jönköping

Retro kökslampa - så snygg!


Bästa fyndet: Två lampor på en secondhandbutik, Övik

Har förresten upptäckt att jag är en lampfetischist ;-)

Detta var för övrigt också det enda fynd jag gjorde. För jag fick finna mig i att susa förbi de allra flesta loppisskyltarna vi såg under denna bilsemester och inte stanna till. När lillen sov, ja då passade vi helt enkelt på att fortsätta att köra. Men, samtidigt så var ju verkligen inte målet med denna resa att jag skulle få gå på loppisar. Lite jobbigt var det dock en gång, det måste jag erkänna, då vi körde förbi en megaloppis i Majorna, Göteborg på väg till en Barnens dag i Slottsskogen. Men, besvikelsen gick snabbt över... för vad är en loppis i jämförelse med en härlig gemenskapsdag med min fina familj och en go familj jag inte träffat på flera år?1 kommentar:

  1. Linnea (skog) Ahnlund7 juni 2014 08:18

    Åh, jag har en likadan lampa som den gula, fast mer i matt metall. Vore läckert att kombinera de där två lamporna vid något mysigt soffhörn kanske :) ?

    SvaraRadera