onsdag 17 september 2014

Vila val och vel

Mys med muffins vid lugna vatten
Ps 23
"Han för mig till vatten där jag finner ro"

VILA

Den senaste veckan har jag försökt att ta det lugnt och inte boka in allt för mycket. Har lyckats ganska bra. Helgen som var tackade jag dock ja till en förfrågan, dvs att leda lovsång på en gudstjänst. Men det var inte på något sätt betungande utan tvärtom. Det är verkligen något jag har saknat att få göra.

VALET

Lite annat om den senaste tiden. Förra veckan tillbringade jag en hel del tid ute på internet, men väldigt lite tid här på bloggen. Jag försökte sätta mig in i lite mer i ex. olika valmanifest och dyl inför valet genom att besöka de olika partiernas hemsidor. Jobbigt men viktigt.
Jag är nöjd med det som jag till slut kom fram till, men väldigt bedrövad efter söndagens valvaka. Ledsen rent ut sagt, och det är jag knappats ensam om.
Jag funderar över vad som gjorde att 12,9 % valde att rösta på ett parti som Sverigedemokraterna. Jag gissar att allt för många ute i vårt land har väldigt lågt förtroende för politiker i det stora hela, är bittra och/eller bara vill skaka om. Men... hur tänker man då egentligen? Blir det bättre av att rösta in ett parti med rötterna i nazistiska och fascistiska rörelser? 
Det är säkert så att man inte vill tro att partiet har så mörk bakgrund eller att det idag skulle vara ett främlingsfientligt parti. "Nej nej, det där det är säkert bara skrämselpropaganda från andra partier".

Nej, suck. Jag blir bara ledsen av att sitta och skriva om detta. Jag får försöka glädja mig åt att 87,1 procent valde att INTE rösta på SD och att det var betydligt lägre procenttal som röstade på SD i Skellefteå kommun. Men ändå på tok för många!!!

VEL

Så till något helt annat. Har ikväll suttit och ägnat tid framför datorn av betydligt mindre viktiga anledningar än: Jag har nämlingen äntligen tagit tag i sak jag tänkt länge, dvs att sätta ut lite retroprylar till försäljning på köp och sälj-grupper på facebook. Bra grej med alla dessa sälj-grupper. Jo, det tycker jag nog. Det är dessutom positivt att det är gratis att göra en annons, men... ändå, det är gratis men samtidigt kostar det ganska mycket. Det kostar dyrbar tid.

Nu har jag i alla fall lagt upp lite småannonser, men så här i efterhand känns det egentligen lite ovärt för att tala med skellefemål. Hoppas i alla fall att någon därute, som precis som mig gillar retro-ting, blir glad  ;-)

Tyvärr är jag alldeles för velig för att sitta och göra sådana här typer annonser. Funderar länge på om jag egentligen vill sälja det jag sätter ut, velar fram och tillbaka vad jag ska sätta för pris och sen när jag väl bestämt mig undrar jag om det egentligen hade varit bättre att bara kolla om nån vän vill ha det eller skänka bort det. Suck. 

Känns som det finns så mycket fler saker som är bättre att ägna sin tid åt, men så är det väl i och för sig ofta. Ikväll orkar jag hursomhelst inte så mycket annat vettigare. Är lite hängig och krasslig.

På återseende

Retro snurrfåtölj
Egentligen vill jag nog inte sälja denna, men den har tyvärr lite för lätt att tippa bakåt med klättrande små barn i sig. Helt enkelt inte särskilt barnvänlig. Hade ju kunnat försöka ge den en bättre plats, men i dagsläget så finner jag ingen bra plats för den...

Min mans gamla 70-talsporslin som inte får bo i vårt köksskåp längre ;-)


En massa retrolampskärmar till försäljning.
Obs: Tyget som lamporna ligger på är inte till försäljning. Det är ett minne från Tommys farmor.


Retro 70-talsbonad

Ser du nåt av intresse får du skynda dig ;-)

(Ligger ute på facebooksgruppen "Retro Skellefteå med omnejd")


P.S. Det blev mycket 70-talsretro i detta inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar