måndag 9 februari 2015

Återvinningspyssel för barn

Måndagar för oss blir ofta lugna hemmadagar för pyssel, lek och städ. Så var fallet även denna måndag.
Det är ofta min dotter som får sätta agendan för dagen och då vill hon pyssla.
Jag kollade igenom lite pysselbilder på pinterest för inspiration, valde ut några möjliga pyssel och sen fick dottern välja bland dem. Hon ville göra ett litet "hand-träd" med hjärtan. Detta blev resultatet. Hon fick rita och limma - och jag fick klippa :-)
Tanken var att det skulle påminna om ett träd med en trädkrona och en stam, men hon ville sätta sina hjärtan och löv över hela handen. Det är klart hon fick det!Förra måndagen blev det en massa pyssel av toapappersrullar. Finns verkligen mycket roligt man kan hitta på med toapappersrullar, så hemma hos oss finns det nu alltid ett lagar av dem plus en massa tomma konservburkar - att dekorera när lusten faller på - och lite annat återvinningsmaterial att pyssla med.

Ett litet pyssellager längst upp i expedithyllan

Den röda rymdkvinnan, som dottern gjort på dagis, fick sig en man förra måndan.
Söta rymdvarelser
Det blev även en kikare och två space-iga armdekorationer...


och en kulbana! En kul bana - som dottern sa när den var färdig. "Vi har en sån här bana på dagis också, men den här har vi ju gjort själva mamma!" Skulle gissa att den på dagis kostade mer än våran ;-)


Googla på "toapappersrullar + pyssel" så hittar du en uppsjö av pysselidéer för barn - men även för lite äldre barn .... t ex sådana som mig ;-)

Söta ugglor gjorda av toapappersrullar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar