onsdag 2 juli 2014

Regn, ännu fler färgklickar och vattenskador

Idag har jag och barnen varit hemma och min man har varit inne i stan och hjälpt sin lillebror på hans MC-uppkörning hela dan.

Regn i massor och blåsigt idag, så det blev en pysseldag... igen ;-). Kanske får ni bilden av att jag pysslar väldigt ofta, men så är ju inte riktigt fallet. Det finns betydligt mycket annat som går före, hör och häpna *skratt*. Men, då och då blir det lite tid över och varför då inte göra nåt som jag, och dessutom dottern, tycker är roligt.

Idag blev det lite Helenapyssel också, då jag äntligen gjorde den rosa hyllan färdig genom att limma dit en snygg tapetbit och hann påbörja ett minirenoveringsprojekt ;-). Det är nämligen vattenskador på huset, men tack och lov inte på vår villa utan bara (än så länge) på mitt gamla dockhus som stått i gamm-lagårn... där blixten slog ned och tände eld på taket.... men barnkåren kom och släckte så lagårn (obs: som bara används som förråd) räddades... och så även mitt gamla dockhus. Det behövs bara lite nya tapeter och ett nytt tak ;-) (enligt mig, inte min man). Och lite mer färg kan ju inte skada.

Om-målade minihyllor och
Äntligen hänger de på sin rätta plats i köket. Som att kliva in i en karamellaffär ;-)
Det saknas nu bara en roligare bakgrundstapet eller färg ;-) och lite mer småjox på hyllorna. Det senare lär i alla fall inte dröja :-). Tack för inspirationen Persilja! (persiljashus.blogspot.se). Får se om jag i min tur får inspirera vidare.

Tapeten nedan ska framöver pryda fler saker än en denna enkla rosa lilla hylla. En byrå, bland annat, är planen (nån gång i framtiden).Om ni undrar vad jag håller på med så gör jag takpannor *skratt*, inspirerad av en bild från Färgglada hem och pysselgruppen på facebook.

Jag och E gjorde idag också ett galleri av hennes målningar och bilder. Tror vi var där nere i 40 min och hängde upp en massa teckningar:En annan sak: Till er som avundas att jag har ett helt hus (ja denna gång syftar jag alltså på vår villa) att inreda och ett stort pysselrum....kan jag ju låta hälsa att det finns för och nackdelar med allt!

Bara ett altanräcke.... Nästa sommar väntar garaget ;-)
Vi har ett stort härligt pysselbord i gillestugan, men av nån konstig anledning så känns det för det mesta inte särskilt stort just när man får lust och tid till pyssel. Fast sen när det är dags att städa, då känns det gigantiskt ;-)


På återseende!
1 kommentar:

  1. Vilka härliga små hyllor - verkligen som karameller! Dockhuset blir jättefint! tur att det gick att rädda - mitt förstördes i en vattenskada på vinden för länge sen det så jag har bara minnen kvar av det... (men fixade ett nytt som vuxen! älskar dockhus)

    SvaraRadera