Skaparglädjen och glädjen i Gud

 
Skaparglädje

Skaparglädjen och glädjen i Gud är glädje på helt olika plan. Den första är egentligen en ganska ytlig och dessutom en rätt så flyktig glädje. Ena stunden så fylls jag av ett lyckorus över en turkos ljusstake, för att en stund senare upptäcka hur den flyger sin kos, skrämd likt en fågel, av något annat mitt i vardagen (läs inlägg nr 5, i Ord om glädje). Men trots detta är denna sorts glädje ändå inte oviktig. Vi mår alla bra av att få ha ett personligt intresse och vi är skapta sådana, skapta med olika passioner och  mår bra av att få släppa fram minst ett område i livet där vi av hjärtats lust får ägna oss åt det som är bara roligt. Och det får vi också försöka freda mot andras, och även ibland våra egna, ifrågasättanden.  

Gud har gett oss så mycket att glädja oss i och över och det ska vi också göra och tacka Gud för!

"Det var Gud som gav musiken, 
det var Gud som gav oss dansen 
det var Gud som skapade färgerna omkring oss"
~ Textfras ur barnsång, Emmy & Ella


Gläd er alltid i Herren ~ Fil 4:4

Den andra glädjen, glädjen i Gud, är av ett annat slag. Till skillnad från mitt intresse så är denna glädje för det första inget glädjeämne bland andra intressen och passioner i livet. Dessutom är denna glädje både djup och orubblig och består även när livet är svårt och tungt. Glädjen i Gud går långt utöver all känsloupplevelse och alla lyckorus.

"Andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, 
vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning".  Gal 5:22-23

Glädje är också något som växer fram allt mer hos den som umgås och lär känna Jesus och väljer att tro och följa Hans ord och ledning. Jesu Ande, som vi tar emot i dopet och tron på Jesus Kristus, arbetar inom oss för att ge oss sina frukter, och glädje är en av dem!

Den glädje jag funnit i gemenskapen med Gud, den genomsyrar allt annat i mitt liv och är en ledstjärna.
Glädjen i Jesus är en starkhet!

Det finns lycka och så finns det glädjen i Gud - en evig och sann glädje!


 TACK GODE GUD FÖR LIVET!
HÖJ JUBEL TILL HERREN!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar